Новият кмет на София

За политиката.

Новият кмет на София

Мнениеот LZ » 16 Ное 2009, 19:41

София вече има нов кмет, макар и за половин мандат.
За мен извода е, че хората изибщо нямат усещането, че който и да било може да изпълни техните очаквания. Това важи поне за разпознаваемите политически субекти. Софиянци бяха безкрайно ощетени от липсата на какъвто и да е предизборен дебат. Те нямаха никаква възможност да се запознаят с алтернативните кандидати и най-вече с техните платформи и идеи за управление на столицата. Това от една страна е резултат на комерсиалността на медиите и техните страхове да дадат глас на алтернативите и от друга страна от апатията и обезверяването спрямо политиците сред гражданите. Тази апатия и обезверяване е целенасочено насаждана сред населението през последните 20 години, да не кажа последните 60 години.
Жалко е, че в кметските избори има толкова много поитика, там където политиката би трябвало да отстъпи на прагматичното решаване на проблемите на населеното място.
От друга страна тревога буди концентрацията на властите в ръцете на една политическа сила, още по-тревожно в ръцете на един човек. Това исторически погледнато до нищо добро не е довеждало. Дано се лъже в тези тревоги.
В крайна сметка не е нормално кмет да се избира с 23% от избирателите. За човекът който ще управлява града в който живеят и от действията на който зависи как ще живеят.
Аз съм безкрайно разочарован, не толкова от резултата, колкото от липсата на каквато и да е алтернатива или по-скоро от игнорирането с всякакви действия на алтернативите, защото такива все пак има.
Дано на следващите избори хората са по-активни и имат възможност да чуят и да се запознаят с алтернативите.
.___\_______________________________________
\___/ Людмил Захариев
Аватар
LZ
 
Мнения: 31
Регистриран на: 06 Фев 2009, 03:29
Местоположение: София - Младост

Назад към Политика

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron